Cormeilles - Decs Nagyközség honlapja

Tartalomhoz ugrás
Testvértelepüléseink - Cormeilles

Cormeilles Franciaország észak-nyugati részén Felsõ-Normandiában található kisváros, mely egy 11 településből álló (4200 főt számláló) járás központja. Ruen és Párizs között helyezkedik el, nem messze az Atlanti Óceán partjától.

Az időjárás ott igen változékony és szeles az óceáni áramlatok következtében. A térség vidéki struktúrával, településszerkezettel rendelkezik. A megélhetést elsõsorban a mezőgazdaság biztosítja számukra. Legismertebb termékeik a helyben termelt alma (Calvados) és tej (különféle sajtok) feldolgozásával készülnek.

A Decst
ől 1700 km-re fekvõ Cormeilles-el a kapcsolatunk 2000-ben kezdődött egy decsi család baráti kapcsolata révén. Ettől kezdve felgyorsultak az események, mivel nagyon jó barátság és nagyon bíztató személyes kapcsolatok alakultak ki, a két település lakosai között. Folyamatosan szélesedik azoknak a köre, akik részt vesznek a kapcsolatok alakításában.

Nagyon bíztató, hogy a kezdeti kölcsönös kulturális bemutatkozásokon túl mára több területen tapasztalatcserék is mûködnek a két település között (pl: oktatási vagy Európai Uniós kérdésekben).

Vissza a tartalomhoz