Események - Decs Nagyközség honlapja

Tartalomhoz ugrás
Filmek, tudósítások Decs életéről
Kattintásra a videó megtekinthető
Legfrissebb események képei
Kattintásra galéria nyílik
Falunapló
2016. december 16.
Falukarácsony

Nagyközségünkben a faluházban a mai napon megrendezésre került a Falukarácsony. Az ünnepség Sándor Adrián felolvasávál kezdődött, majd a Tesz-Vesz Óvoda ovisai adtak műsort. Ezt kövtően a Decsi Hagyományőrző Férfikórus lépett színpadra, majd a Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesület kórusa következett, akiket a Görönd citerazenekar kísért. Őket Szép Evelin előadása követte. Végül a Bíborvég Általános Iskola tanulóinak műsora következett. A nagyszámú megjelentek hosszas tapssal értékelték az előadásokat.


2016. december 16.
A felújított I. világháborús emlékmű felavatása

Nagyközségünk önkormányzatának sikeres pályázatát követően határidőre és kiváló minőségben felújításra került az I. világháborús emlékmű. A faluházban, az emlékmű átadása alkalmából, először Antal Zsolt polgármester úr mondott beszédet, majd a megjelentek átmentek az emlékműhöz. Itt az emlékmű felszentelését követően a megjelentek elhelyezték az emlékezés virágait.A felújítást az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatta.2016. december 3.
A Kolimusical Szinpad előadása

Szép számú nézőközönség előtt mutatta be a Kolimusical Színpad a "Szép nyári nap" című musical-t két részben. A belépés Decs Nagyközség Önkormányzatának jóvoltából ingyenes volt, de a látogatók felajánlást tehettek a decsi Tesz-Vesz óvoda ovisainak karácsonyi ajándékai beszerzésének támogatására. Antal Zsolt polgármester úr megnyitóját követően kezdődött, a mintegy két és fél órás előadás, mely közben  többször csattant fel spontán taps. Az előadás végén a közönség hosszú vastapssal köszönte meg az előadást.

2016. december 1.
Sebestyén István mesemondó a Faluház könyvtárában

Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár támogatásával a Faluház könyvtárában Sebestyén István mesemondó tartott humorban és ízes beszédben bővelkedő előadást. A gyerekközönség jó hangulatban és nagy érdeklődéssel hallgatta a történeteket, amelyeket követően a rendezvényt egy közös fényképpel zárták le.


2016. november 27.
Adventi kiállításmegnyitó

A decsi Katolikus és Református Egyházközség, valamint Decs Nagyközség Önkormányzatának szervezésében 2016. november 27.-én hagyományos kiállításmegnyitóra került sor a decsi Faluházban.

A 2016. december 20.-ig megtekinthető kiállításon Simon András grafikusművész képeit lehet megtekinteni.

A megnyitón ünnepi köszöntőt mondott Antal Zsolt polgármester. Ezt követően Papp Zsolt Endre református lelkipásztor Adventi várakozás témakörében tartott előadást.

A megnyitón közreműködött Bognár Cecil népművelő, a Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesület énekkara, valamint a Decsi Hagyományörző férfikórus.

A megnynitó végeztével Simon András dedikálta könyvét, majd Kocsis László diakónus hívta szeretetvendégségre a megjelenteket.

Balázs Simonné, Marika néni 90. születésnapja

Szépkorú Balázs Simonné, Marika nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte nagyközségünk önkormányzazta. Orbán Viktor miniszterelnök úr által aláírt köszöntő emléklapot Antal Zsolt polgármester úr adta át az ünnepeltnek egy csokor virág kíséretében.
2016. november 13.
Megyei Népművészeti Roma-Magyar Fesztivál

A Decsi Romákért Egyesület népművészeti fesztivált rendezett a decsi Faluházban. A helyi és a megye számos pontjáról érkezett résztvevők változatos programról gondoskodtak. Egyaránt megtalálták számításukat a tánc a zene és az operett kedvelői is.


2016. november 12.
Erzsébet, Katalin bál a Faluházban

A Decsi Oktatási, Kultúrális és Sportéletének Fejlesztéséért Közalapítvány szervezéseben Erzsébet, Katalin bált tartottak a Faluházban. A megnyítót követően Antal Zsolt polgármester úr mondott rövid beszédet, majd megkezdődött a bál. Az est sztárvendége  Kökény Attila volt, akinek fellépése hatalmas sikert aratott.2016. november 5.
A Decsi Hagyományőrző férfikórus szponzorbálja

A Decsi Hagyományőrző Férfikórus szponzorbált tartott a decsi Faluházban. A Férfikórus fellépését követően az algyői Parlangó énekegyüttes tartott nagysikerű bemutatót. A fellépéseket követően a bált Mikóczi Zoltán alpolgámester úr nyitotta meg.

2016. október 29.
Jelenünkben él 900 éves múltunk.

"Jelenünkben él 900 éves múltunk" címmel tartott nagy sikerű előadást a decsi Faluházban Beödők Bertalan tanár úr. Az előadást követően az érdeklődők meglátogatták az "Aszzonyfalvai"  emlékhelyet, ahol elhelyezték a megemlékezés virágait.

2016. október 23.
1956-2016 Ünnepség

Nagyközségünkben is méltóan megemlékeztünk az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról.

Előszőr a Faluházban volt megemlékezés, ahol Antal Zsolt polgármester úr megnyitóját követően a Bíborvég Általános Iskola tanulóinak műsora mutatta be méltóképp a forradalom eseményeit.

Ezt követően  a megjelentek a nagyközség három emlékhelyén koszorúzáson vettek részt.

2016. október 14.
Tesz-Vesz Óvoda megemelékezése

A Tesz-Vesz ovi óvodásai megemlékezést tartottak a falu régi óvodájánál. A ragyogó napsütésben előszőr egy kis műsort adtak elő, majd Rohrné Nagy Katalin óvónő ismertette a kicsikkel a régi óvoda történetét. Ezt követően koszorút helyeztek el az emléktáblánál.

2016. október 1.
Idősek Világnapja

Decs Nagyközség Önkormányzatának szervezésében az Idősek Világnapja alkalmáből ünnepség és koncert volt a Faluházban.

Antal Zsolt polgármester úr köszöntőjét követően Horváth István országgyűlési képviselő úr tartott rövid beszédet az Idősek Világnapja alkalmából, majd Bálint Gyöngyi képviselő asszony ünnepi köszöntőjét követően az Apostol együttes tartott - a zsúfolásig megtelt nézőtér előtt - nagysikerű koncertet.2016. szeptember 24.
Sportnap a Tesz-Vesz oviban

A Tesz-Vesz Oviban szülők és gyerekek részvételével, az óvoda alapítványa és Decs Nagyközség Önkormányzatának támogatásával nagy sikerű sportnapot tartottak. A zenés bemelegítést követően körbefutották óvodát, majd több helyszínen játékos feladatokat kellett teljesíteni, amelyeket a szülők és gyerekek együtt hajtottak végre. Végül- az egészséges életmód jegyében - friss gyümölcsök jóízű elfogyasztásával zárult az esemény.


További képek és egy rövid videó megtekinthető az óvoda honlapján.

2016. szeptember 17.
Roma Nemzetiségi Önkormányzat megemlékezése

A decsi Roma nemzetiségi Önkormányzat megemlékezést tartott Decs zenészeinek emlékére.

A temetői megemlékezést követően a faluházban folytatódott az ünnepség, amely során nem csak szóban, hanem dalban is megemlékeztek az elhunyt zenészekről. ezt követően a szép számmal megjelentek állófogadáson vettek részt.

2016. szeptember 9.
40 éves az Öszi Napfény Nyugdíjasklub

Megalakulásának 40. évfordulója alkalmából a decsi Őszi Napfény nyugdíjasklub ünnepséget tartott a decsi Faluházban.


Ennek keretében felelevenítették az eltelt időszak eseményeit, majd zenés operett és nóta est következett. Ezt követően a testvér nyugdíjasklubbok képviselőinek köszöntései hangzottak el, majd vacsora és táncmulatság zárta az ünnepséget.2016. augusztus 19-20.
Nemzeti ünnep
Testvételepülések Találkozója

Az ünnepségsorozat Ökomenikus Istentisztelettel kezdődött a refomátus templomban.

Ezt követően Decs Nagyközség Önkormányzata tartott ünnepi testületi ülést a Szent Erzsébet téren. Ennek keretében először Antal Zsolt polgármester úr tartott ünnepi beszédet, majd az augusztus 20.-i kenyérszentelés következett.

Az idén  ketten kapták meg a Decsért emlék-plakkettet Decs Nagyközség és lakossága érdekében végzett kiemelkedő munkájukért:
Kapási Józsefné Gyurcsik Erzsébet és
Kovács Tamásné Bartos Katalin

Ezt követően néptáncbemutató, majd Sárközi Csárdásverseny következett mely három kategóriában zajlott. Külön díjak kerültek kiosztásra Legszebb Viselet kategóriában, melyeket
Dr. Szekeres Beáta és Takács lászló valamint Szemelác Krisztina és Sümegi József nyerte.

Ifjusági kategóriában Zsiga Bettina és Zsiga Levente hozta el az első díjat.
A "Még Jól Nézel Ki" kategóriában Dr. Ságodi Ibolya és Kolbert Margit győzött.
A felnőtt kategória első helyezettje Szarka-Szabó Judit és Molnár Gábor lett.

Közben tizenkilenc csapat részvételével a Sárközi Lakodalmi főzőverseny is megrendezésre került. Itt a első díjat - kakaspörköltjével -  a 16-os számú csapat nyerte, Pukli László vezetésével.A rendezvénysorozatot a Kolimusical együttes gálaműsora, majd tüzijáték zárta le.

A testvértelepülések találkozója a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg


2016. augusztus 6.
A Népművészt Napja

Civil kezdeményezésre újraindult a 10 évvel ezelőtt abbamaradt esemény sorozat. A program kézművesek bemutatkozásával kezdődött, majd Bognár Cecil népművelő megnyitotta helyi népművészek, kézművesek, az iskola és az óvoda munkáiból álló kiállítást.Ezután koszorúzásra és megemlékezésre került sor a népművészek emléktábláinál. Gálaműsorral folytatódott a program, a Faluház melletti szabadtéri színpadon.

 A gazdag programot táncház zárta a bátai Pántlika zenekarral.

2016. május 28.
Gyereknap

Az Élhetőbb Decsért egyesület szervezésében gyereknap volt a "szánkó domb" téren. Ennek keretében kispályás fociban, kerékpárversenyen, zsákbanfutásban, eresz-teszten, célbadobásban, lengőtekében és célbaütésben mérhették össze erejüket a vállalkozó kedvüek.

Az ugrálóvárat felállításakor megszállta a gyereksereg, és az egész nap teljes "kapacitással" működött, de folyamatos sorbanállás volt az arcfestésnél is.

Az eredményes szereplést a szervezők zsetonokkal jutalmazták, melyeket a büfében és a vattacukor árusnál lehetett beváltani. A gyereknap 17. órakor eredményhírdetéssel ért véget, amely során a legjobbakat serlegekkel, érmekkel és kerékpárkiegészítőkkel jutalmazták a szervezők.


2016. május 27.
Ovi-ballagás

Elballagtak az ovisaink. Az ovis csoportszobákbol átsétáltak a Faluházba, ahol énekléssel, versmondással búcsúztak az ovis évektől.
2016. május 2.
Toborzó Ország-futás

A  Bíborvég Általános Iskola is csatlakozott a Budapestről induló Toborzó Ország-futáshoz, melyet a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága kezdeményezett és rendezett. Az Ország-futás április 13-án indult útjára ünnepélyes keretek között Budapestről. A szervezők a fővárost és valamennyi megyét érintő 2016 km-es váltófutással emlékeztek a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre, és mindazokra a katonahősőkre, akik életüket áldozták a hazáért. Ők jelentik számunkra azt a gyökeret, amely összeköt minket elődeink távoli múltba vesző sorsával.A váltó Tolna-megyei futója 2016. május 2-án érkezett településünkre Sárpilisről. A helyiségtáblánál csatlakoztak diákjaink a futókhoz és együtt érkeztek a Polgármesteri Hivatal épületéhez. Dr. Papp Csaba képviselő, a helyi Sportegyesület elnöke a váltók stafétabotjára díszszalagot kötött a rendezvényen való részvételünk emlékére, ezzel is támogatva a kezdeményezést. Ezt követően a váltó tovább futott a diákokkal a település végét jelző tábláig, majd a váltó egyedül folytatta útját Őcsény felé.
Diákjaink örömmel vettek részt a futásban, szívesen futottak volna tovább is. Szép és különleges élmény marad számukra a rendezvény.


2016. április 30.
Majális

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat, az Élhetőbb Decsért Egyesület és a Faluház szervezésében a műfüves futball pályánál valamint a Faluházban Majális került megrendezésre, melyben a sportkedvelők, a gyerekek és a kikapcsolódni, , kultúrálódni, szórakozni vágyók egyaránt megtalálták a számításukat.
2016. április 29.
Tesz-Vesz Ovi Majális

A Tesz-Vesz Ovi Óvodás Gyermekeiért Oktatási – Nevelési  Alapítvány szervezésében a budapesti Mosolybirodalom  Alapítvány támogatásával ovi majálist tartottunk légvárakkal, arcfestés  lehetőségével. A gyerekek nagy lelkesedéssel "szállták meg" a  légvárakat és ültek "modellt" az arcfestőknek. Hogy az élmény maradandó  legyen, arról a Mosolybirodalom Alapítvány fotósai gondoskodtak.2016. április 23.
Műfüves labdarúgó pályát avattak Decsen

A sporttal nem csupán egészségünkért teszünk. Általa társakra, barátokra, közösségre lelünk, közösségünkben elismerést, társaink közt tiszteletet érdemelünk ki. A sport iránymutatást ad a fiataloknak, függetlenül attól, hogy egy gazdag, vagy egy mélyszegénységben élő családba születtek, függetlenül attól, hogy milyen kultúrában, milyen vallásban nevelkedtek, milyen a magasságuk, az erőnlétük, a bőrük színe és milyen nyelven beszélnek – hangsúlyozta szombaton dr. Szabó Tünde Decsen az I. Sárközi Gyermek- és Ifjúsági Sportnapon.A sportért felelős államtitkár a műfüves sportpálya átadása alkalmából szólt arról, hogy a  sportnak számtalan előnye van, sok mindenre megtanít minket. A legjobb azonban mégis az, hogy egyenragúvá teszi az embereket.  A versenypályán mindenkinek egyenlő joga van. A szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak – tette hozzá.


Fotó: EMMI

Minden sportoló azonos elbírálás alá esik, és az eredmények, az elért sikerek azonos megbecsülést eredményeznek. A sportban csak azok nyerhetnek aranyérmet, akik a legjobb teljesítmény nyújtják, akik az erő, a gyorsaság, az ügyesség, a taktikai tudás és állóképesség tökéletes keverékével rendelkeznek. A dobogó legmagasabb fokára csak az állhat, aki valamennyi vetélytársát korrekt küzdelemben képes legyőzni – mondta dr. Szabó Tünde.

Az államtitkár szólt arról, hogy kormány kiemelt ágazatként kezeli a sportot, és megkülönböztetett figyelemmel támogatja az utánpótlás-nevelést, a sportolási színterek fejlesztését. Ennek egyik eredménye például a decsi műfüves sportpálya, s Tolna megye további fejlesztései. Köztük a szekszárdi fedett uszoda és rekreációs központ, a tolnai csónakház a tamási velodrom kerékpáros központ és kézilabdacsarnok, a bonyhádi atlétikai csarnok vagy TAO támogatás keretében Györkönyben, Dunaszentgyörgyön, Bonyhádon, Szakályban, Gyulajon, Döbröközön és Kaposszekcsőn a kispályás focipálya.


Fotó: EMMI

A sportnap és az új műfüves pálya kapcsán dr. Szabó Tünde elmondta: minden ilyen létesítmény és rendezvény erősíti, támogatja az állami sportvezetés elképzeléseit, ezért érdemes befektetni az ilyen fejlesztésekbe. Az egészséges élethez sokszor elegendő a rendszeres testmozgás, a sportolás – emlékeztetett az államtitkár.
(EMMI Sportért Felelős Államtitkárság)
Forrás: kormany.hu

2015. április 16.
"A játék újra él"

2016. április 16-án a Faluházban lépett fel az Érsekújvári Rockszinpad a "Játék újra él" című musical-ével. Antal Zsolt polgármester úr megnyitóját követően Stugel Tibor a rockszínpad vezetője mutatta be a társulatot. A teltházas előadás hatalmas sikert aratott, melyet az előadás közben többször is felcsattanó spontán taps is mutatott. A lelkes közönség, az előadás végén hosszasan ünnepelte a rockszínpad színészeit.


2016. április 9.
Faluszépítő nap

2016. április 9.-én Faluszépítő napot tartott az Élhetőbb Decsért, mindannyiunkért Egyesület. A szép számmal megjelent tagok fákat, bokrokat, virágokat ültettek, majd a jól végzett munkát követően közös vacsorán vettek részt.
2016. március 30.
Húsvéti hagyományok bemutatása a Tesz-Vesz Óvoda ovisainak

A Tesz-Vesz ovoda ovisai látogatást tettek a decsi Tájházban, hogy megismerkedjenek  sárkoz húsvéti hagyományaival.

Mikóczi Zoltán alpolgármester úr köszöntője után Nagy Zoltánné mutatta be a sárközi népviseletet és a húsvéti locsolási szokásokat.Közös éneklés, majd a látványos táncbemutató után kezdődött a locsolkodás. Az ovisokat ezt követően csokitojással, illetve pogácsával kínálták.A rövid pihenőt követően a bemutató közös tánccal fejeződött be.
2016. március 20.
Somos Zsuzsa képzőművész húsvéti kiállításmegnyitója

Decs Nagyközség Önkormányzata, a Decs Református és Római Katolikus Egyházközség szervezésében a decsi Faluházban megnyílt Somos Zsuzsa képzőművész húsvéti kiállítása.A megnyitó a szekszárdi Garay János Gimnázium Német kórusa fellépésével kezdődött.A megnyitó házigazdája Decsi Kiss János volt.Antal Zsolt polgármester úr megnyitóját követően Lápossy Péter szekszárdi diakónus tartott húsvéti elmélkedést, majd a Garay János Gimnázium Német kórusa Naszladi Judit karnagy vezetésével német és magyar népdalokat adott elő.
Somos Zsuzsa munkásságát Kun Györgyi mutatta be, majd beszélgetést folytatott a művésszel terveiről, műveiről, távolabbi elképzeléseiről.

A megnyitó Papp Zsolt Endre református lelkész ünnepi köszöntőjével folytatódott, majd köszönetet mondott a kiállítás megvalósításában közreműködőknek.A megnyitó az imák elmondását követően szeretetvendégséggel és a kiállított művek megtekintésével zárult.

2016. március 15.-i ünnepség

Decs Nagyközség Önkormányzata az 1948-as forradalom és szabadságharc emlékére 2016. március 15.-én ünnepséget rendezett.

Kilenc órakor a Hősi Emlékműnél tartottak koszorúzást, ahol Bognár Cecil bevezetőjét követően Sándor Andrián tisztelgett verssel a hősök emlékének.Ezt követően Papp Zsolt Endre református lelkész mondott beszédet a református temetőben levő emlékműnél, majd a megjelentek elhelyezték a megemlékezés virágait.Az ünnepségen résztvevők ezt követően átmentek az Ete emlékműhöz, ahol Kocsis László plébániaigazgató tartott megemlékezést.A tíz óri kezdettel a Faluházban tartott ünnepségen a Antal Zsolt polgármester beszédét követően a decsi Bíborvég Általános Iskola diákjai tartottak nagysikerű előadást az 1948-as forradalom és szabadságharcról, majd a jó tanulók jutalmazására került sor.Valamennyi helyszínen a Decsi Férfikórus előadása emelte az ünnepség fényét.
2016. február 29.
Közmeghallgatás

Nagyközségünk önkormányzata 2016. február 29.-én a Faluház nagytermében közmeghallgatást tartott.

Ennek keretében Antal Zsolt polgármester úr egyebek mellett tájékoztatást tartott a közfoglal-koztatással, valamint a szociális ellátásokkal kapcsolatos változásokról, és a közmeghallgatás során felmerült témakörökről.2016. február 03.

Állampolgársági eskütétel


Apostu Mihai 2016. február 03.–án a Decsi Polgármesteri Hivatalban állampolgársági esküt tett.A közelmúlt legfontosabb eseményei
További információkért görgessen lefelé.
ProjektjeinkA Váci M. ltp melletti ún. KRESZ-parkra vonatkozó önkormányzati elképzelések látványterve. A műfűves labdarugó pálya biztosan kialakításra kerül.

2015.08.28.

Decs Nagyközség ÖnkormányzataSajtóközlemény

Napelemes rendszer telepítése Decs Nagyközség Önkormányzatának intézményeire - KEOP-4.10.0/N/14-2014-0074

Decs Nagyközség Önkormányzata 17 708 172 forint uniós támogatást nyert a KEOP-2014-4.10.0/N - Fotovoltaikus rendszerek kialakítása című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 21 603 970 forintos összköltségű beruházás révén a pályázó Önkormányzat polgármesteri hivatalának és művelődési házának az épületére napelemes rendszert telepített, mellyel az éves villamos-energia fogyasztásra fordítandó kiadásokat kívánja csökkenteni.

Decs Nagyközség Önkormányzata napelemes rendszer telepítésére határozta el magát a nagyközségi polgármesteri hivatal és a művelődési ház épületére, azzal a céllal, hogy csökkentse a villamos-energia fogyasztásra eső költségeket és az üvegházhatású gázok kibocsátását. A két épületre összesen 23,6 kWp csúcsteljesítményű rendszer került felhelyezésre, mely az energiafogyasztásból adódó költségek 70 %-át képes kiváltani.

A kivitelezés 2015. július 7-én a terület átadással kezdődött meg és 2015. július 28-án a műszaki átadás-átvétellel fejeződött be.

A projekt keretében a megvalósítást megalapozó energetikai tanulmány kerül elszámolásra. Emellett a napelemes rendszer szolgáltató engedélyeztetése csatlakozási terv alapján szintén elkészült, mely tervezés költségét kívánjuk elszámolni. A kivitelezést teljes megvalósítása alatt projektmenedzser szolgáltatás és műszaki ellenőrzés történt meg, amelynek felmerült költségeit is szintén el kívánjuk számolni.

Az átadást követően tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása valósult meg, elhelyezésre került a tájékoztató majd az emlékeztető tábla, elkészült a szükséges fotódokumentáció mely felkerült a térképtér felületre és végül sajtóközlemény került kiküldésre a projekt lezárásáról. Ezek költségét a pályázatban szintén el kívánjuk számolni.

A beruházás részletei:
• 98 db Risen RSM-60-6-255P típusú, 255 Wp névleges teljesítményű napelem
• 2 db AC inverter
• kábelek, tartószerkezet és a fogadó hálózat kialakítása

A projekt az eredeti célkitűzéseknek megfelelően sikeresen és eredményesen megvalósult, a napelemes rendszer üzemel és termeli a villamos áramot.
 
Decs Nagyközség Önkormányzata                                   Email: phdecs@decs.hu
7144 Decs Fő utca 23.                                                        Tel: + 36 74/595 910         


"Egészségügyi alapellátás fejlesztése" című pályázat


Önkormányzatunk a helyi orvosi rendelőt és a védőnői szolgálat működéséi körülményeinek javítását pályázat útján valósítottuk meg. A Széchenyi 2020 által kiírt DDOP-3.1.3/G-14 támogatás megpályázása után támogatásban részesültünk.

Pályázat címe
Decsi orvosi rendelő felújítása
Pályázat kódszáma
DDOP-3.1.3/G-14-20140003
Támogatás összege
59.275.199 Ft

Információk
A projekt során a Decsi orvosi rendelő került felújításra. A felújítás során az elavult épület energetikai korszerűsítésére került sor, illetve az akadálymentesítésre. A rendelők és egyéb helységek belső felújítása is megtörtént.
A projekt végrehajtása az Önkormányzat egyik régi terve volt, mivel az orvosi rendelő épülete elavult volt. A mostani kiírás kapcsán az önkormányzat úgy döntött itt a lehetőség a rendelő építési felújítására, energetikai korszerű-sítésre, teljes akadálymentesítésre, a belső teljes felújítására, valamint megújuló energia fejlesztésére.Megvalósítás

A projektben megvalósításra került az akadálymentes megközelítés, mind a bejárat mind a mosdók megközelítésénél. Korszerű szigetelésű fal- és födémszerkezetek, valamint nyílás-zárók lettek beépítve. Korszerű szélfogó került kialakításra. Felszárító- só lekötő lábazati vakolat készült, 60-70 cm magasságban. Bádogos szerkezetek és ereszcsatorna rendszer teljes egészében felújításra került. Udvari csapadékvíz elvezetését is megoldottuk.
A tervezett, a folyamatban levő és a megvalósult projektjeink
Tolna Megyei Önkormányzat Hirlevél

A megye hírei, a mi ügyeink.
2018
Vissza a tartalomhoz