DECS NAGYKÖZSÉG

WEBOLDALA

CIVIL SZERVEZETEK
DECSI VADÁSZTÁRSASÁG

Elnök: Koczka László

Telefon: 06-74/497-901
06-20/9275-036
Cím: 7144 Decs, Deák F. u. 16/a

A társaság tulajdonában van egy vadászház, amelyben Sárköz élõvilágát, halászati és vadászati eszközöket bemutató kiállítás mûködik. A kastélyt vadaspark veszi körül. Az ide látogató fiatalok közül sokan az itt látottak alapján kerülnek közel a természethez, s kedvelik meg azt. Alapvetõen vegyesvadas társaság, közepes õzállománnyal. Gazdálkodásukat meghatározza az õzbak és a vaddisznó bérvadászata. Vadászataikat vadászatszervezõ irodákon keresztül bonyolítják le.

"DECOR" DECS-CORMEILLES

Elnök: Mészáros Melinda

Telefon: +36 30/880-0345
Cím: 7144 Decs, Széchenyi u. 11/A.
E-mail: melus@gmail.hu

Egy decsi család baráti kapcsolata révén 2000-ben itt járt Claude és Michel Hamon, s megkeresték a polgármester urat, Biczó Ernõt, mert szívesen létesítene az õ településük, a normandiai Cormeilles Deccsel egy testvérvárosi kapcsolatot. Elõször a francia küldöttség jött Decsre, majd a viszontlátogatáson hivatalossá tették a testvérvárosi kapcsolatot. A Testvérvárosi Bizottság a Decs-Cormeilles Baráti Társaságot hivatalos jogi személlyé, egyesületté alakította 2002. áprilisában, amelynek neve DECOR Decs-Cormeilles Baráti Egyesület lett. Ennek a kapcsolatnak az a célja, hogy lehetõsége nyíljon a decsi polgároknak, felnõtteknek és gyerekeknek egyaránt megismerkedni idegen kultúrákkal, népekkel, szokásokkal, s ezáltal bõvüljenek ismereteik, világot lássanak .

CSILLAGRÓZS HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPTÁNCEGYÜTTES

Vezető: Lőcziné Polányi Jusztina

Telefon: 06-74/496-086, 06-20/454-0544
Cím: 7144 Decs, Szövetkezet u. 16.
E-mail: jusztina50@freemail.hu

„ŐSZI NAPFÉNY” NYUGDÍJAS KLUB

1976-ban alakult, a taglétszám 40 fő körül mozog. Az egyesület célja a decsi nyugdíjasok, illetve az egyesület céljaival azonosulni tudó személyek részére a szabadidő tartalmas, hasznos és kulturált eltöltése, az egészség megelőzés és megtartás, a sárközi hagyomány megőrzése és tovább örökítése, a tagság tájékoztatása közérdekű információkról, eligazodásának segítése a hétköznapi életben, a hátrányos helyzetűek lehetőség szerinti támogatása. Tevékenyen részt vállalunk a falu életében, segítünk, ahol szükség van ránk. Hétfőnként tartjuk klubfoglalkozásinkat, kirándulásokat, előadásokat szervezünk. Jó kapcsolatot ápolunk a környékbeli nyugdíjas klubokkal. Aktív tagja vagyunk az „Életet az éveknek” Országos és Tolna megyei Szövetségnek is.

Elnök: Kiss Erika
Elérhetőségek: 06-309511195
kissserika1966@gmail.com

"SZÜLŐK A GYERMEKEKÉRT" ALAPÍTVÁNY

Elnök: Galambosné Varga Judit

Telefon: 06-74/496-252

Cím: 7144, Decs Haladás u. 11.

E-mail: tubijudit@citromail.hu

DECSI HAGYOMÁNYŐRZŐ FÉRFIKÓRUS

Vezető: Szabó Sándor

Cím: 7144 Decs, Ady E. u. 23.

A decsi férfikórus sikere Egerben

A Decsi Hagyományőrző Férfikórus a Sárköz dalainak elkötelezett őrzője. Minden lehetőséget megragadnak arra, hogy szakmai zsűri előtt szerepeljenek, minősíttessék magukat. Így történt ez az elmúlt hétvégén is, a XVIII. Egri Népzenei Gála és Aranypáva Nagydíjas versenyen vettek részt, ahova azokat a népzenei kórusokat , szólistákat és hangszeres produkciókat hívják meg, akik a legmagasabb minősítést, az Arany Páva Díjat már megkapták. Az ország minden részéről érkezett 43 meghívott között a decsi férfikórus egyetlen Tolna megyei fellépőként Arany minősítést és Aranypáva Nagydíjat kapott, kivívva a szakmai zsűri osztatlan elismerését. A megmérettetést követő gálaműsoron rádiós felvétel is készült a kórus sárközi népdalcsokráról. A tíztagú együttes vezetője Szabó Sándor, művészeti vezetője Bognár Cecil. A kórust elkísérte a megmérettetésre Biczó Ernő, Decs nagyközség polgármestere.